Åtta tips för ett lyckat lägenhetsbyte

Att byta bostad är egentligen inte så svårt som många kan tro,  men för att lyckas bra bör du ändå tänka på några saker som definitivt kommer förenkla ditt lägenhetsbyte. Det kommer krävas ett visst eget arbete men det är väl investerad tid om man dessutom använder något av dem verktyg som finns för att förenkla ditt lägenhetsbyte. Ett sådant är att annonsera på bytessajten bytesverket.se

Där kan du som vill byta din bostad lägga upp en annons med din lägenhet och sedan matchas den med automatik mot alla dem andra annonser som söker de du vill ha . På så sätt kommer du enkelt och snabbt hitta en lägenhet som matchar det du söker.

För att på bästa sätt lyckas med en annons så kräver det lite arbete och baktanke för att du på bästa sätt ska ge dig de resultat du önskar.

1.
Trots att sidan och systemet gör det största arbetet genom att matcha alla annonser mot varandra så kräver det ändå att annonsen efter matchningen också skapar ett intresse från den som din lägenhet har matchats mot. Det betyder att en annonsbeskrivning av din bostad är av stor vikt. Tänk på att ”sälja in” din bostad genom att beskriva den så omfattande som möjligt men för den del inte överdriva. Beskriv exempelvis sådant som materialval, utrustning, unika detaljer, kanske sådant som utomhusmiljö, nära till vatten, natur eller dagis m.m.

2.
Bilder, bilder, bilder…..Ja, du förstår. Bilder är viktigt för en annons och ger både uppmärksamhet och skapar extra intresse. Lägg in åtminstone 1 bild och komplettera med fler senare om du inte har några just vid första införandet. Ibland kan det vara värt att anlita en fotograf för att få bra och tilltalande bilder, men om man att själv väljer att fotografera finns det några enkla saker man bör tänka på för att få bra och tilltalande bilder.

3.
Anmäl dig alltid till triangelbyten, det ger fler bytesförslag.

4.
För att öka antalet bytesförslag så rekommenderar vi att du ökar maxhyran i din annons. Alltså den hyra du max kan/vill betala för din byteslägenhet. Om du exempelvis har fyllt i en max hyra på 6000 kr och det dyker upp ett byte med en hyra på 6050 kr så kommer inte den med som förslag på byte.

5.
Likaså rekommenderar vi att du även utökar dina intresse områden där du kan tänka dig att bo. Med samma argument som för hyra så kan det dyka upp en lägenhet precis på gränsen till vad du söker som du ändå känner i övrigt är en perfekt bostad.

6.
Var aktiv och kontrollera regelbundet din annan och eventuella nya bytesförslag. Var även noga att intresse markera dina inkommande bytesförslag, vare sig dem är intressanta eller inte.

7.
Ytterligare ett sätt att öka intresset på din annan är att aktivt dela den på exempelvis Facebook eller i andra sociala medier. På så sätt kommer du få ännu större spridning på din annons.

8.
På bytesverekt.se finns även möjlighet att skriva ut färdiga annons lappar för din annons som du kan sprida i när området om det är där du är intresserad av att byta.