Sweden_Scenery_Houses_456392_1920x1080

Hyra ut Bostad

Kunskap vid andrahandsuthyrning

När du ska hyra ut bostad i andra hand, exempelvis vid arbete eller studier utomlands eller på annan ort är det ofta mycket att tänka på. Planering och kunskap om bl.a hyreslagen är viktiga grundstenar för att göra uthyrningen så säker, lyckad och smidig som möjligt.

Ansvar vid uthyrning

Som hyresvärd (och synnerhet om du hyr ut din hyreslägenhet eller bostadsrätt) har du ansvar för din hyresgäst gentemot hyresvärden eller föreningen och därför är det viktigt att du noggrant väljer hyresgäst med omsorg, samtidigt som du bl.a måste inneha kunskap om hur du utformar ett hyreskontrakt på rätt sätt. Naturligtvis är det lika viktigt att vara noggrann med hyresgäst och avtal när du ska hyra ut ditt hus eller radhus. Även här är du skyldig om hyresgästen missköter sig men framförallt kan de i båda fallen stå dig dyrt om du väljer fel hyresgäst. Att lägga ner tid och engagemang när du ska finna din nya hyresgäst kommer i slutet att verkligen löna sig. Tänk också på att det finns olika regler för olika bostadstyper, därför är det viktigt att du läser på om vad som gäller för just din bostadstyp.

Följ länkarna till vänster för den bostadstyp som gäller just din uthyrning. Då får du tips och råd om hur du  lyckas med din uthyrning och hur du undviker de vanligaste fallgroparna vid andrahandsuthyrning.

Anlita hjälp vid din andrahands uthyrning

Att anlita ett proffs när man ska hyra ut sin bostad är ofta en klar fördel. Att känna till alla lagar och regler är inte alltid så lätt och att hyra ut en bostad kräver ofta en stor portion erfarenhet och rutin. Glob Fastigheter har ända sedan 1994 hjälpt 1000-tals nöjda kunder med uthyrning och förvaltning av deras bostäder. Det har genom åren gjort att Glob Fastigheter skaffat sig en gedigen kunskap om andrahandsmarknaden i Stockholm, vilket är en stor fördel och trygghet när man hyr ut sin bostad.

En helhetslösning startar alltid med ett personligt hembesök där dem berättar utförligt vad som gäller för just din uthyrning. Glob Fastigheter ordnar  allt från fotografering, planskisser, marknadsföring, visningar, hyresavtal, besiktningar och allt annat som rör din uthyrning. Dem finns med hela vägen fram till att du bestämmer dig för att inte hyra ut längre. Det betyder att dem personligen finns med som en förvaltare under hela uthyrningsperioden. Perfekt om du exempelvis arbetar eller studerar utomlands eller på annan ort. Allt detta kostar endast 790 kr/mån

Kontakta Glob Fastigheter för ett kostnadsfritt hembesök så berättar dem mer hur du bäst hyr ut din bostad.